Site pictogram Gruun

Welkom in de groene wereld van Gruun

kamerplanten urban jungle

Welkom in de wereld van Gruun. Wij geloven dat planten goed voor je zijn. Op heel wat manieren. Planten maken je energieker, blijer en gezonder. Met de juiste tips en tricks helpen we je graag bij het verzorgen van je groene vrienden. Of je nu een eenzaam exemplaar hebt of een hele urban jungle.

Haal de natuur naar binnen voor een gezondere leefomgeving

Nieuwsgierig naar wat de natuur met je doet? Planten zuiveren de vaak droge en ongezonde lucht in je huis. Ze halen er CO2 en schadelijke stoffen uit. En geven je vervolgens zuurstof terug. Bovendien zorgen je groene vrienden voor een hogere luchtvochtigheid. Naast een hip item in je interieur helpen ze dus ook je gezondheid vooruit. Heerlijk toch?

Creëer je eigen binnenparadijs met Gruun

Je ziet kamerplanten overal opduiken. In interieurmagazines, designwinkels en op Instagram. Kamerplanten zijn opnieuw hip. Grote, weelderige planten zijn een must voor een tropisch uitziend interieur. Maar je kunt evengoed met kleine exemplaren op strategische plekken aan de slag. Gruun inspireert je graag voor meer groen in huis. Check onze verzorgingstips voor jouw kamerplant, ga aan de slag met interieurideeën en bekijk onze plantenbasics om de basis van planten onder de knie te krijgen.

Laat je vooral niet vertellen dat een plant te veel werk is, te veel ruimte inneemt of enkel voor gevorderden is. Met een beetje voorbereiding en met veel liefde ga je jarenlang van je planten genieten.

Je planten zorgen voor een eigen verhaal

Met planten in huis zal je al snel merken dat je huis er levendig gaat uitzien. Tenslotte zijn je planten ook organismen die ademhalen, groeien en bloeien. Je kunt oneindig variëren met potten en combinaties, maar ook met de plaats waar je je kamerplanten neerzet.

plant verzorgen


Meer ontdekken over kamerplanten

  • Tuinieren in de serre of kas

    Ik droomde al lang van een serre (of kas) in de tuin. Een plaats waar het kwik in de vroege lente al klimt tot in de twintig graden. Een plek om zomerse sappige tomaten te kweken die je doen watertanden. Een ruimte waar al die knappe kuipplanten veilig de winter kunnen doorstaan. Mijn serre of…

  • Mei in je tuin: dit kan je nu zaaien en planten

    Voor iedereen met groene vingers breekt met mei in je tuin een gouden tijd aan. Naast zaaien kan je volop planten, wieden en schoffelen in je tuin. Hou er rekening mee dat het weer nog alle richtingen kan uitgaan: veel regen of intense zon. In veel kalenders staat 15 mei met stip aangeduid. Da’s is…

  • Tulpenliefde, nooit uit de mode

    Van de tulpenmanie in de 17e-eeuwse Nederlanden tot het boeketje bloemen dat wel eens op iedere keukentafel verschijnt: tulpen lijken nooit uit de mode te zijn. Tijd om in het verhaal van deze knappe bloem te duiken, en inspiratie te vinden voor tulpen bij jou in de tuin. Tulpen: terug in de tijd Het merendeel…