kamerplanten urban jungle

Welkom in de groene wereld van Gruun

Welkom in de wereld van Gruun. Wij geloven dat planten goed voor je zijn. Op heel wat manieren. Planten maken je energieker, blijer en gezonder. Met de juiste tips en tricks helpen we je graag bij het verzorgen van je groene vrienden. Of je nu een eenzaam exemplaar hebt of een hele urban jungle.

Haal de natuur naar binnen voor een gezondere leefomgeving

Nieuwsgierig naar wat de natuur met je doet? Planten zuiveren de vaak droge en ongezonde lucht in je huis. Ze halen er CO2 en schadelijke stoffen uit. En geven je vervolgens zuurstof terug. Bovendien zorgen je groene vrienden voor een hogere luchtvochtigheid. Naast een hip item in je interieur helpen ze dus ook je gezondheid vooruit. Heerlijk toch?

Creëer je eigen binnenparadijs met Gruun

Je ziet kamerplanten overal opduiken. In interieurmagazines, designwinkels en op Instagram. Kamerplanten zijn opnieuw hip. Grote, weelderige planten zijn een must voor een tropisch uitziend interieur. Maar je kunt evengoed met kleine exemplaren op strategische plekken aan de slag. Gruun inspireert je graag voor meer groen in huis. Check onze verzorgingstips voor jouw kamerplant, ga aan de slag met interieurideeën en bekijk onze plantenbasics om de basis van planten onder de knie te krijgen.

Laat je vooral niet vertellen dat een plant te veel werk is, te veel ruimte inneemt of enkel voor gevorderden is. Met een beetje voorbereiding en met veel liefde ga je jarenlang van je planten genieten.

Je planten zorgen voor een eigen verhaal

Met planten in huis zal je al snel merken dat je huis er levendig gaat uitzien. Tenslotte zijn je planten ook organismen die ademhalen, groeien en bloeien. Je kunt oneindig variëren met potten en combinaties, maar ook met de plaats waar je je kamerplanten neerzet.

plant verzorgen


Meer ontdekken over kamerplanten

 • Wat staat er op het plantenlabel van jouw kamerplant?

  Wat staat er op het plantenlabel van jouw kamerplant?

  Koop je een plant bij een tuincentrum of supermarkt, dan zit er vaak een informatieve plantenlabel in de pot. Handige informatie waarmee de kweker je op weg wilt zetten voor de juiste verzorging. Tenminste, als je alle symbolen begrijpt. Wij zetten ze voor jou op een rij! Symbolen op een plantenlabel Goed om te weten:…

 • Zo maak je zelf je potgrond voor cactussen en vetplanten

  Zo maak je zelf je potgrond voor cactussen en vetplanten

  Cactussen komen uit droge gebieden en stellen andere eisen aan de grond dan kamerplanten. Met een zelfgemaakte cactuspotgrond creëer je in een handomdraai de ideale omstandigheden voor je cactus om te groeien. Dit recept heeft 3 ingrediënten en je kan de mix ook gebruiken voor je vetplanten. Lekker makkelijk, toch? Waarom speciale potgrond gebruiken? Cactussen…

 • Juni in je tuin: dit kan je nu doen

  Juni in je tuin: dit kan je nu doen

  Deze maand betekent zo veel mogelijk aan de slag in je tuin! Gebruik de lange dagen van juni in je eetbare tuin om vroeg ’s ochtends of ’s avonds water te geven, onkruid te wieden en met veel geluk toe te kijken hoe jouw kleine plantjes plots heel wat opschieten. Mogelijk heb je deze maand…