arboretum het leen (c) GRUUN

Groene plek om te ontdekken: Arboretum Het Leen

Zoek je net als wij altijd naar leuke groene plekken? Ga dan eens monumentale bomen spotten in Oost-Vlaanderen, meer bepaald in Arboretum Het Leen (Eeklo). Als je dit arboretum bezoekt, wandel je binnen langs een kilometer lange lindendreef. Aan weerszijden van de dubbele rij bomen ligt het arboretum, met een collectie van meer dan 8000 prachtige bomen en struiken.

Deze plek bestaat nog niet zo lang: in 1980 begon een medewerker een collectie inheemse bomen aan te leggen. Die groeide uit tot een brede verzameling van in- en uitheemse soorten en zo dus ook een bomenmuseum. Je kan er vrij wandelen maar ook rondleidingen volgen om de bomen en planten er beter te leren kennen.

arboretum het leen (c) GRUUN

Dit arboretum is een plek die je in elk seizoen weer wat nieuws toont. Afhankelijk van het seizoen trekken de prachtige struiken Camelia, Viburnum en Rhododendron in de mooi aangelegde perken je aandacht. Kom je in de lente, dan zijn het de bloeiende Magnolias die voor een schouwspel van bloesems zorgen. In de herfst tonen de vele Acers en Kornoeljes hun kleurenpracht.

arboretum het leen (c) GRUUN

Dit arboretum is erg toegankelijk en ideaal om een vrije namiddag door te brengen.

Een bezoekje aan het arboretum eindigt op de uitkijktoren, waar je een zicht hebt op het groene domein. Aan het arboretum grenst een groot groen domein waar je bovendien heerlijk lang kan wandelen.

Praktisch

Het arboretum is doorgaans open vanaf 9 uur en afhankelijk van het seizoen tot 17 (november – januari), 18 (februari en oktober), 19 (maart), 20 (april en september) en 21 uur (mei – augustus). Er is een bezoekerscentrum waar je meer info kan verzamelen over de omgeving. De toegang tot het domein is gratis.