UltimateWonderPlants cover

Boek review: Ultimate Wonderplants

Na Wonderplants en Wonderplants 2 sloegen Irene Schampaert en Judith Baehner opnieuw de handen in elkaar voor deze Ultimate Wonderplants. Geen nieuwe interieurs dit keer, maar een samenstelling van de mooiste huizen die in hun eerdere boeken aan bod kwamen. Het resultaat is een prachtig boek dat bij interieurliefhebbers zeker in de smaak zal vallen.

Over Ultimate Wonderplants

Ultimate Wonderplants is een Engelstalig boek dat de succesformule van de vorige boeken overneemt. Zo krijg je een inkijk in 25 bijzondere woningen en hoe ze tot stand kwamen. Welke beslissingen tijdens de renovatie bepalen het uitzicht nu? Hoe werden authentieke elementen geïntegreerd? En welke plek neemt de natuur in in deze fantastische woonplekken? Liefhebbers van architectuur en interior design halen hun hart op bij het zien van de schitterende foto’s van elk interieur. De bewoners zijn dan ook vaak architecten, kunstenaars of artiesten met een passie voor groen.

UltimateWonderPlants binnenkant

De speciale plekken waar je langsgaat in dit boek liggen bovendien over de hele wereld. Ook fijn: als je een plant gespot hebt in een van de interieurs vind je achteraan een handig overzicht met alle namen van planten die voorkomen in het boek.

UltimateWonderPlants binnenin

Dit vonden wij ervan

Ultimate Wonderplants is wellicht in de eerste plaats een interieurboek, eerder dan een plantenboek. Met volmaakte foto’s en interieurs die je doen dromen, waarin planten een hoofdrol spelen. Je leest hoe kamerplanten een echt statement kunnen maken. Daardoor is Ultimate Wonderplants een geweldig inspiratieboek voor wie aan de slag wil met meer groen in huis.

Ultimate Wonderplants
Irene Schampaert en Judith Baehner
Uitgeverij Lannoo
ISBN 9789401472050
296 pagina’s
29,99 euro
november 2020