je eigen paradijs (c) GRUUN

Boek review: Je eigen paradijs van Casper Boot

Niets minder dan de groene revolutie inzetten, dat wil Casper Boot met Je eigen paradijs, een fijn boek over biodiversiteit. Zo veel mogelijk mensen inspireren om groener te gaan denken, te tuinieren en te gaan leven. Weg met de betegelde achtertuinen, welkom aan de natuurlijke vijvers, groene oases van inheemse planten en wilde bloemenweides.

Over het boek: Je eigen paradijs

Schrijver Casper Boot zette zijn eigen groene omslag in op het moment dat hij een jaren ’20 woning kocht met monumentale beuk in de achtertuin. Waar anderen vooral naar een hopeloos overgroeide tuin keken, zag hij vooral de kans om er een eigen klein paradijs in de achtertuin van te maken. In dit boek neemt hij je stap voor stap mee in het proces dat hij aflegde met zijn eigen tuin: van het ontwerp tot de beplanting en onderhoud ervan.

je eigen paradijs (c) GRUUN
je eigen paradijs (c) GRUUN

Hoe leg je een groene, avontuurlijke tuin aan waar je kan genieten? Je eigen paradijs geeft je inspiratie voor je eigen tuinplan, het verbeteren van de grond en een snelcursus planten, bomen en bloembollen kiezen. Eens die eerste tuintegel is uitgebroken, biedt dit boek je een waaier aan projecten om aan de slag te gaan in je tuin.

Zo helpt Casper Boot je met het aanleggen van een natuurlijke vijver, het kiezen van de juiste boom en het recyclen van de materialen in je tuin (met onder meer een takkenwal en stapelmuurtje). Voor wie er geen genoeg van krijgt, is er nog een kalender met de tuinklusjes per seizoen. Maar de nadruk ligt op het allerbelangrijkste: genieten van je eigen groene plek.

Meer dan andere groene boeken zet dit boek echt in op biodiversiteit. Ons hele ecosysteem bestaat uit schakels van planten en dieren die van elkaar afhankelijk zijn om te overleven. Hoe sterker alle schakels, hoe sterker het hele systeem.

je eigen paradijs (c) GRUUN

Dit vonden wij ervan

Je eigen paradijs doet precies wat het belooft: het geeft je zin om aan de slag te gaan met je eigen groene ruimte. Met kippen, een moestuin en DIY-projecten waar je met wat handigheid iets van maakt. Ideaal voor wie een grote tuin en dus veel speelruimte heeft. Iets minder voor wie enkel een terras of balkon heeft, of een huis huurt en de tuin niet zomaar mag aanpakken. Een vrolijk vormgegeven boek dat alvast doet dromen van een grote tuin.

je eigen paradijs (c) GRUUN
moestuinboeken (c) GRUUN

Je eigen paradijs: info

Je Eigen Paradijs – Casper Boot
Uitgeverij Snor
ISBN: 978-94-6314-140-6
160 pagina’s
21,99 euro