Tuinieren met bloemen (c) GRUUN (3)

Boek review: Tuinieren met bloemen van Silvia Dekker

Plukbloemen zijn populairder dan ooit. Het zelf kweken van bloemen is bijzonder leuk, en het levert je ook een prachtige tuin of terras op. Tuinarchitect Silvia Dekker bundelt in haar derde boek alles wat je moet weten over tuinieren met bloemen, in een kleurrijk boek vol mooie plaatjes dat je meteen zin geeft om aan het zaaien te gaan.

Over Tuinieren met bloemen

In dit boek start je met het zaaien en planten van eenjarigen, tweejarigen en vaste planten. Want hoe begin je met het aanleggen van een bloementuin? Silvia Dekker neemt je stap voor stap mee in het proces van zaaien, planten en oogsten. Met de belofte van een zomer lang een rijke en uitbundige bloemenoogst.

Start je pas met bloemen? Je krijgt tips voor het ontwerpen van borders in bepaalde kleurencombinaties, bloemen telen in potten en hoe je kan omgaan met plaagdieren en onkruid. In het boek zit ook een handige kalender met tuinklussen per maand. Die maakt ons zelfs warm om in de winter uit te kijken naar enkele prachtige bloeiers, denk helleborus en cyclamen.

Wat dit boek aantoont: de rijkdom aan plukbloemen is enorm. Van zinderende zinnia’s tot dromerige dahlia’s, kleurrijke rudbeckia’s tot fraaie zonnehoed. Dit boek leert je dat je eigenlijk het hele jaar door van bloemen kan genieten.

Dit vonden wij ervan

Net zoals haar twee vorige boeken is ook Tuinieren met bloemen een feest om te lezen. Met knallende kleuren en prachtige plukboeketten krijgen zelfs de meest onervaren groene vingers zin om een pluktuin aan te leggen. Wij houden alvast van de minder voor de hand liggende suggesties om te plukken en testen deze zomer graag uit hoe die bloemen het doen in een boeket.

Het moet gezegd: dit boek is niet helemaal nieuw. Tuinieren met bloemen is een bundeling van de twee vorige boeken van Silvia Dekker: Plukgeluk (2021) en Bloemen uit de tuin (2020). Maar omdat we denken dat er nooit genoeg boeken over bloemen kunnen zijn, nemen we dat er graag bij.

De judaspenning, cosmos, zinnia’s, dahlia’s en rudbeckia’s zijn alvast gezaaid. We dromen alvast van schitterende bloemenoogst.

Info Tuinieren met bloemen van Silvia Dekker

Tuinieren met bloemen – Silvia Dekker
VBK Media
255 pagina’s
35 euro

Tuinieren met bloemen (c) GRUUN (3)

Meer boek reviews van GRUUN