groen in elke ruimte boekcover

Boek review: Groen in elke ruimte

Met meer dan 40 tuinboeken op haar naam is Modeste Herwig al lang niet meer aan haar proefstuk toe. In Groen in elke ruimte schijnt ze haar licht op een uitgebreide selectie planten en hoe je deze in huis inzet.

Over het boek

Modeste Herwig is geen onbekende in de tuinwereld. Als tuinontwerpster bezit ze een immense kennis van buitenplanten, maar ook kamerplanten lijken voor haar geen geheimen te kennen.

Groen in elke ruimte is opgedeeld in 3 delen: Nice to know, Meet the plants en Need to know. In het eerste hoofdstuk lees je over de voordelen van planten in huis, welke ruimte voor welke plant geschikt is en krijg je algemene verzorgingstips. Daarna volgt een voorstelling van een uitgebreide selectie kamerplanten, ingedeeld volgens verschillende thema’s.

Maak kennis met meer dan 200 planten in thema’s als ‘Stekelige schoonheden’, ‘Bonte bladeren’, ‘Extra large’ en ‘Palm in je huiskamer’

De beschrijving bij elke plant is heel beknopt, maar daartegenover staat dat je maar liefst tweehonderd soorten voorgeschoteld krijgt. Daarin onder meer klassiekers als de orchidee, gatenplant, palm, begonia en pannenkoekplant. Maar ook heel wat onbekende soorten – vaak planten die we eerder als tuinplanten zien – krijgen een plaatsje in dit boek. Denk aan Kaapse Primula, Pentas, passiebloem, Suzanne-met-de-mooie-ogen, Medinilla of poederkwast.

groen in elke ruimte detail

Dit vonden wij ervan

Als je op zoek bent naar inspiratie met veel voorbeelden van planten, dan is Groen in elke ruimte voor jou. Het is leuk om te bekijken welke planten je al hebt en nog leuker om te doorbladeren met het oog op toekomstige aanwinsten. De schrijfster beperkt zich niet tot de hippe planten van het moment, maar laat je kennismaken met heel wat minder bekende soorten. Dit is duidelijk iemand met heel wat plantenkennis.

Wellicht is Groen in elke ruimte voor de absolute beginner wat overweldigend, maar voor wie de groene-vingers-microbe beetheeft is dit een vlot boek met honderden plantvoorbeelden.

Groen in elke ruimte
Modeste Herwig
Uitgeverij TERRA
ISBN 9789089897268
192 pagina’s
21,99 euro
2017
Dit artikel bevat affiliate links.

Meer groenliefde