hoya bella

Hoya bella: de charme van de kleine wasbloem

Met de juiste verzorging geniet je lange tijd van deze hippe hangplant. Hoya bella is een fijne huisgenoot die houdt van warme en vochtige omstandigheden. Tijd om kennis te maken met deze tropische schoonheid!

Verzorging van je Hoya bella

Oorsprong

tropisch gebieden van Azië en Oceanië

Standplaats

Kies een fijne plek dicht bij het raam, zodat je Hoya volop natuurlijk daglicht krijgt. Directe zon kan zorgen voor verbranding op de bladeren, terwijl een te donkere plek verre van ideaal is.

Bij de keuze van een pot wil je er rekening mee houden dat dit plantje graag in een passende pot zit. De wortels zitten beter een beetje krap dan dat er te veel ruimte is. Verpot je Hoya ook niet tijdens de bloei.

Water geven

Dankzij z’n dikke bladeren houdt je Hoya water vast. Steek af en toe je wijsvinger in de aarde en voel of deze al droog aanvoelt. Pas dan geef je water. In de lente en zomer is meestal 1 keer per week gieten voldoende. In de koudere seizoenen houd je het beter op tweewekelijks water geven. Zorg dat het teveel aan water weg kan, want anders riskeer je wortelrot.

Besproeien

Niet absoluut nodig, maar regelmatig besproeien helpt om de luchtvochtigheid rond je plant hoog te houden.

Verzorging van je Hoya bella

  • Zet je plant in goed doorlatende grond zoals zelfgemaakte cactus- en vetplantenpotgrond.
  • 1 à 2 keer per maand biologische plantenvoeding geven
  • Zet een groeisteun als je Hoya in een gewone pot staan. In een hangmand is dat niet nodig.
hoya bella

Stekken

Snijd met een scherp mes een stukje stengel van zo’n 10 cm van de plant. Je stek moet minstens 2 blaadjes hebben. Zet je stek in water of in een potje met vochtige potgrond. Houd de stek de komende weken vochtig, tot je kleine wortels ziet verschijnen. Lees alles over de verschillende stekmethodes.

Wat is er mis met mijn Hoya bella?

  • bloemknoppen vallen voor de bloei af Je plant had last van droogte, of van teveel water. Controleer regelmatig of het tijd is om te gieten.
  • bladeren rimpelen Geef extra water als je plant te droog staat.

Meer groenliefde