Site pictogram Gruun

Zo start je met succulenten verzamelen

Het begint met dat ene plantje. Vaak een stekje dat je cadeau krijgt. Dat eerste plantje groeit uit tot een bonte verzameling, want voor je het weet doe je niets liever dan succulenten verzamelen. Want wie start met een vetplanten verzameling, die weet al snel van geen ophouden meer.

Bij mij was het de Aeonium, een plant die ik zo vaak zag op het Britse BBC-programma Gardeners’ World dat ik er zelf ook wel eentje wou. Ik bestelde er een tiental bij een gespecialiseerde kweker in Duitsland…en sindsdien zoek ik overal naar de meest bijzondere Aeoniums die er zijn.

Je succulenten verzameling hoeft zich niet te beperken tot die ene soort. Je kan ook allerlei verschillende soorten verzamelen, of op basis van hun geslacht of hun oorsprong. Wij geven je alvast ideeën om zelf mee aan het verzamelen te slaan, en je verzameling altijd uit te breiden.

Start met succulenten verzamelen

Welke vetplanten ga je verzamelen?

Gebeten door succulenten? Dan heb je wellicht veel zin om veel plantjes te verzamelen. Hoe je dat doet, is afhankelijk van wat je zal verzamelen. En omdat plantjes nu eenmaal plek innemen, start je met het zoeken naar de juiste plaats voor al je plantjes.

Kies de juiste plek

De juiste potgrondmix

In een standaardpotgrond zullen je succulenten het niet slecht doen, als je op de juiste manier water geeft. Wil je jouw planten extra verwennen, maak dan zelf een eigen potgrondmix. Het recept voor onze GRUUN-succulentenmix vind je hier.

Vetplanten vermeerderen

Wil je een echte succulenten collectie, dan ga je planten ook vermeerderen. Dat kan het eenvoudigst door ze te stekken. Gelukkig is dat bij vetplanten best makkelijk!

Makkelijke vetplanten voor beginners

Meer succulenten