urban farmers boekcover

Boek review: Urban Farmers

Pas verschenen bij uitgeverij Gestalten: het supermooie boek Urban Farmers. Verhalen van green minded mensen die overal ter wereld hun eigen plekjes groen maken. In hun stedelijke landbouwprojecten of gemeenschappelijke tuinen brengen ze mensen samen in de natuur. Nestel je lekker in de zetel, want dit boek is groene feelgood om te lezen.

Over Urban Farmers

Tegen 2050 woont naar schatting 70 procent van de wereldbevolking in een stad. In een tijd waarin mensen meer dan ooit nood hebben aan groene ruimte en sociale contacten, bieden kleinschalige projecten van gemeenschapslandbouw of samentuinen de oplossing. Dat die ook onze steden groener, duurzamer en biodiverser maken, is de kers op de taart.

Urban Farmers neemt je mee in de wereld van deze innoverende groene projecten. Je maakt kennis met de gepassioneerde mensen erachter. Van moestuinieren op het dak van de opera in Parijs, over bijen houden in Long Island tot eetbare stadstuinen in Nairobi. Elk project heeft een inspirerende bezieler met een bijzonder verhaal. Allemaal startten ze klein en bouwden ze – vaak met de hulp van vrijwilligers – een project uit dat bijdraagt tot de plek en de gemeenschap waarin ze centraal ligt. Dit boek geeft je zin om je mouwen op te stropen en je eigen stukje groen in de stad te beginnen!

urban famers boek
urban famers binnenkant
urban farmers boek

Dit vonden wij ervan

Urban Farmers overtuigt zelfs de meest kritische lezer van het belang van groene projecten in de stad. Het ‘hoe’ en ‘waarom’ lees je in de ervaringen van stadstuiniers wereldwijd – van het prille begin en de groei van hun project tot hun ambities voor de toekomst. Het boek is echt mooi vormgegeven met prachtige foto’s en verdient alleen al daarom een plekje in je boekenkast.

Urban Farmers. The Now (and How) of Growing Food in the City.
Uitgeverij Gestalten
ISBN 9783967040067
256 pagina’s
35 euro
2021