de kleine gids voor kamerplanten

Boek review: De kleine gids voor kamerplanten

Omdat er tegenwoordig heel wat leuke kamerplantenboeken te vinden zijn, zoeken we uit welke de moeite waard zijn voor jou. Want of je nu een onervaren beginner of een doorwinterde groenliefhebber bent: een boek in huis halen is altijd leuk!

We starten met een bijzonder fijn boekje: De kleine gids voor kamerplanten van Emma Sibley.

Over het boek

Emma Sibley is oprichtster van London Terrariums, een groenwinkel in de Britse hoofdstad, en neemt ons mee in haar universum van planten.

Wat meteen opvalt: het handige formaat van dit boekje en de mooi vormgegeven inhoud. Het boek start met praktische adviezen: hoe kies je een plant uit, wat voor potten gebruik je, welk gereedschap heb je nodig, hoe vermeerder je planten en wat zijn veelvoorkomende problemen voor kamerplanten. Vervolgens duik je in de ruime collectie kamerplanten van de schrijfster. Zo lees je over Calathea, gatenplant, varens, Alocasia, verschillende soorten Ficus en de lepelplant. Maar ook minder bekende soorten als Kaapse Zonnedauw, Aziatische waternavel en Sagopalm komen aan bod.

De schrijfster neemt je mee in haar weelderige collectie planten met soorten als Kaapse Zonnedauw en Aziatische waternavel

Voor elke plant lees je in De kleine gids voor kamerplanten een korte beschrijving, advies over licht en water en ontdek je de beste methode om je kamerplant te vermeerderen. Het hele boekje is zo opgebouwd dat je bij elke plant een grote foto ziet. Wat een fijne inspiratie voor originele potten voor je plant!

kamerplantenboek

Dit vonden wij ervan

Wij hebben alvast genoten van dit kleurrijke boekje. De schrijfster van De kleine gids voor kamerplanten neemt je mee in haar collectie van weelderig groene en bloeiende planten, met bij elke plant heldere en beknopte info. Dat zorgt ervoor dat je dit boek vlot doorleest en gefascineerd zal kijken naar de verschillende soorten planten die er zijn. Het boek is bovendien erg mooi vormgegeven, al zijn we niet zo’n fan van de harde schaduwen op de foto’s.

Al bij al is het een leuk boekje waar je heel wat plezier aan zult beleven. Gebruik het als inspiratie om te starten met het houden van kamerplanten, of om je bestaande collectie uit te breiden!

De kleine gids voor kamerplanten
Emma Sibley
Uitgeverij Good Cook
ISBN 9789461431974
144 pagina’s
13,50 euro
2018
Dit artikel bevat affiliate links.

Meer groenliefde