evergreen boek cover

Boek review: Evergreen, Living with Plants

Dit prachtige inspiratieboek is meer dan een plantenhandleiding. Het is een eerbetoon aan wie creatieve dingen met groen doet. Evergreen brengt je boeiende portretten van plantenliefhebbers van over de hele wereld en brengt dat bovendien schitterend in beeld.

Over het boek

Evergreen is niet zomaar een plantenboek. Het is een oogstrelend inspiratieboek dat je maar wat graag op je salontafel laat rondslingeren. Om af en toe in te bladeren, om inspiratie op te doen, of om je simpelweg te vergapen aan fantastisch mooie planten- en interieurfoto’s.

De titel Living with Plants is niet uit de lucht gegrepen. Dit boek brengt je de hele wereld rond, tot in de huiskamer of het atelier van de allergrootste plantenfanaten. Van een fietsende bloemenbezorgster in Berlijn tot een terrarium-shop in São Paolo. Je trekt langs inspirerende groenwoningen (zoals wonen in een serre), via bloem- en kunstateliers in de stad tot tuinpaviljoenen in India. Dit heerlijke boek laat je wegdromen over groen in al zijn vormen. Tussen de bijzondere portretten door lees je tips over het neerzetten én stylen van je planten. Zowel binnen, op je (dak)terras of balkon, als in de tuin. Heel wat handige tools worden uitgelicht en je krijgt meteen enkele suggestieplanten voorgeschoteld.

Dit is een ontzettend mooi boek om in huis te halen

detail boek Evergreen

Dit vonden wij ervan

Het lezen van Evergreen is een soort wereldreis die je naar alle hoeken van de wereld brengt. Verhalen uit Melbourne, Milaan, Istanbul, San Francisco, Rotterdam, Parijs, Vancouver (zo kunnen we nog een tijdje doorgaan) over mensen die dezelfde passie delen. Via schitterende foto’s krijg je een blik in hun groene wereld. Evergreen is een Engelstalig boek, maar leest toch heel vlot.

Het boek is zorgvuldig opgebouwd en wisselt plantenliefhebbers van over de hele wereld – een geografisch fijne mix, trouwens – af met basisinfo voor het neerzetten van je planten. Die is door de aantrekkelijke tekeningen ook meer dan de moeite waard om te lezen. Dus, moet je Evergreen in huis halen? Absoluut.

evergreen boek detail

Evergreen, Living with Plants
Uitgeverij Gestalten
ISBN 9783899556735
256 pagina’s
39,99 euro
2016

Meer groenliefde