cover van het creatieve kamerplantenboek

Boek review: Het creatieve kamerplantenboek

Wil je op een doordachte manier je kamerplanten schikken en stylen? Het creatieve kamerplantenboek zet je op weg om je groene huisgenoten optimaal te stylen. De uitgebreide plantenportretten geven je meteen ook heel wat kennis over de unieke eigenschappen van elke plant.

Over het boek

Het creatieve kamerplantenboek is opgedeeld in 4 delen. In ‘Ontwerpen met kamerplanten’ krijg je antwoord op vragen die je jezelf wellicht al eens stelde bij het kiezen of schikken van groen in huis. Je leert welke structuren en verhoudingen je moet respecteren, welke vormen en kleuren bij elkaar passen en welke potten goed met elkaar te combineren zijn.

Het hoofdstuk ‘Creatief met kamerplanten’ neemt je met duidelijke instructies doorheen enkele leuke projecten. Al eens een vetplantenkrans of kokedama gemaakt? Zet je vetplanten in een leuk woestijnlandschapje of zet je orchidee op een natuurlijk stuk hout.

Met meer dan 150 plantenprofielen blijf je qua onderhoudstips zeker niet op je honger zitten. Een uitgebreid stuk om al je groene vrienden in op te zoeken. Tenslotte geeft het boek ook aandacht aan veelvoorkomende problemen en de beginselen voor het houden van kamerplanten.

het creatieve kamerplantenboek

Dit vonden wij ervan

Dit is een boek voor wie weldoordacht kamerplanten in huis wilt neerzetten. Rekening houdend met de juiste verhoudingen, de structuur van je planten en de juiste combinatie potten. Al bij al vrij technisch, dit eerste deel van het boek. Nadien krijg je in Het creatieve kamerplantenboek suggesties om creatief aan de slag te gaan (je hebt er wel meteen heel wat benodigdheden voor nodig). De duidelijke stap-voor-stap instructies maken het echter het proberen waard.

De plantenprofielen ogen – net als de rest van het boek – een tikje ouderwets en weinig vernieuwend. De vormgeving is niet onze smaak, maar het boek is qua inhoud, instructies en plantenoverzicht wel heel volledig.

Het creatieve kamerplantenboek
Fran Bailey en Zia Allaway
Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021570945
224 pagina’s
22,50 euro
2019
Dit artikel bevat affiliate links.

Meer groenliefde