plantastic cover

Boek review: Plantastic

Tussen de vele kamerplantenboeken springt het lezen van Plantastic er echt uit. Voor wie al talloze groenboeken verslond, is dit boek zeker een must have. Een aanrader voor wie simpelweg niet genoeg krijgt van groenliefde.

Over het boek

Blogster Mandy Bollegraf van Picnics in June schreef Plantastic als handleiding voor wie groene vingers wilt kweken. Haar doel? Om van iedereen met groen in huis een proud plant parent te maken.

De introductie van het boek is wellicht al genoeg om je te overtuigen om planten in huis te halen. Zelfs de uitleg over Latijnse naamgeving van planten is leuk geschreven en houdt je aan het boek gekluisterd. Je krijgt een stoomcursus algemene plantenverzorging, een overzicht van de ideale toolkit, tips voor het tuincentrum, uitleg over stekken en een planten-SOS voor eerste hulp bij plantenproblemen.

Twintig populaire planten zoals Echeveria, Ficus elastica, Chinees lantaarnplantje, Monstera deliciosa en pannenkoekplant krijgen een uitgebreid portret. Compleet met de herkomst van je kamerplant, verzorgingsinformatie én weetjes om binnenkort aan je plantenvrienden te vertellen.

plantastic boek

Dit vonden wij ervan

Ervaren plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want Plantastic neemt je mee in een boeiend plantenuniversum waar zelfs doorwinterde planteigenaars heel wat opsteken. Er staat een behoorlijke hoeveelheid tekst in dit boek, maar deze plantenhandleiding leest als een trein. Voeg daar nog talloze kamerplantenfoto’s, vlotte teksten en een knappe lay-out aan toe en je hebt het recept voor een aanrader van formaat!

Plantastic
Mandy Bollegraf
Uitgeverij Blossom Books
ISBN 9789463491099
207 pagina’s
21,99 euro
2019
Dit artikel bevat affiliate links.

Meer groenliefde