cover Planten in huis

Boek review: Planten in huis

Met Planten in huis van Sophie Lee haal je een leuk boek in huis, dat je niet enkel de basis van kamerplanten bijbrengt, maar je ook inspireert om je verder te verdiepen! Tussen de groeninfo door vind je creatieve projecten om zelf mee aan de slag te gaan.

Over het boek

Plantenstyliste Sophie Lee wilt haar lezers overtuigen van het plezier om planten in huis te hebben. Een groen interieur past namelijk bij iedereen, ongeacht welke levensstijl je hebt of hoe groot je woning is. Met heel wat interieurtips krijg je de basis mee van welke plant je best waar neerzet, welke combinaties werken en hoe je op verschillende manieren ruimte kunt benutten.

planten in huis boek binnenkant

De basics van kamerplanten houden (zoals het nodige gereedschap, water geven en technieken om te vermeerderen) worden in Planten in huis uitgelegd aan de hand van duidelijke tekeningen en instructies. Tussen de hoofdstukken door krijg je leuke projectideeën voorgeschoteld. Haal je doe-het-zelf tools boven en knutsel zelf een plantenhanger, kokedama, terrarium of een houder voor je hertshoornvaren in elkaar!

Alleen al het uitgebreide hoofdstuk over bonsai is meer dan de moeite waard

Bijzonder aan dit boek is het hele hoofdstuk dat aan bonsai is gewijd. Deze eeuwenoude kunst van het houden van boompjes in miniatuurvorm heeft heel wat nieuwe aanhangers intussen. Dit hoofdstuk is dan ook een geslaagde kennismaking waarbij je de diverse bonsaistijlen en elementen van de bonsai ontdekt. En eentje die zeker smaakt naar meer.

planten in huis boek

Dit vonden wij ervan

Wat ons betreft is Planten in huis echt een aanrader. Het is zo’n boek dat niet enkel prachtig oogt, maar dat makkelijk leest én heel wat inspiratie levert. Tips en tricks voor het onderhoud van je favoriete kamerplanten worden afgewisseld met stylingadvies en doe-het-zelf-projecten. Dat maakt het een erg compleet boek dat zowel beginners als doorgewinterde plantenliefhebbers zullen verslinden.

Planten in huis
Sophie Lee
Uitgeverij Manteau
ISBN 9789022334065
144 pagina’s
15 euro
2017
Dit artikel bevat affiliate links.