moestuin floor korte (c) GRUUN

Boek review: De Moestuin van Floor Korte

Niet voor niets noemt Floor Korte haar moestuin haar stressvrije zone. Het is de plek waar ze tot rust komt, nadat ze groenten heeft gezaaid, jonge plantjes heeft geplant en haar eerste fruit heeft geoogst. Het is ook wat Floor met dit moestuinboek wil doen: jou tonen dat je met weinig inspanning heerlijk eten kan telen uit eigen tuin.

Over De Moestuin van Floor Korte

Maand na maand neemt Floor Korte je mee in haar moestuin. In januari om je lijstjes met zaden te maken. In maart om voorzichtig te starten met binnen en buiten te zaaien. Tijdens de zomer om te oogsten van al het lekkers dat aan de planten groeit. Je ziet haar eigen moestuin bladzijde na bladzijde groener, voller en rijker worden.

Wat herkenbaar is dat, ook voor ons. In de wintermaanden staar je naar die lege plekken die gevuld moeten, om vervolgens als een gek te gaan zaaien. In de zomer lijk je nergens nog een plekje te vinden.

moestuin floor korte (c) GRUUN
moestuin floor korte (c) GRUUN

Dit boek omvat een handig to do lijstje per maand en een overzicht van wat je elke maand mag zaaien, planten en oogsten. Daarmee kan je als beginnende moestuinier in een paar eenvoudige stappen je eigen groenten en fruit telen. Floor Korte geeft je daarbij handige tips, makkelijke recepten en ideeën om het allemaal nog wat eenvoudiger te maken.

Dit vonden wij van het boek

Het moet gezegd: De Moestuin is een vrolijk maar druk boek vol kleurrijke illustraties, leuke foto’s en handige lijstjes. Het wil je dus vooral zin geven om met een moestuin te starten. Het richt zich op de beginnende tuinier die met volle zin wil starten aan zijn eerste moestuinavontuur!

Voor groene vingers met meer ervaring is er misschien wat minder te leren uit dit boek, en zijn er weer andere boeken om in te duiken. Hoe dan ook zet dit boek je wél aan om aan de slag te gaan. Welke maand het ook is.

Info De Moestuin van Floor Korte

De Moestuin – Floor Korte
Uitgeverij Kosmos
208 pagina’s
25 euro

moestuin floor korte (c) GRUUN

Meer boeken