sansevieria

Start je kamerplanten verzameling met deze 5 must haves

Helemaal enthousiast om meer planten in huis te halen en je eigen kamerplanten verzameling te beginnen? Voor startende groene vingers zetten we graag vijf hippe maar makkelijke kamerplanten op een rij! Deze groene huisgenoten zijn een leuke toevoeging aan je interieur en ideaal als start van een heuse kamerplanten verzameling.

1. Cactus

Voor de absolute beginner is een cactus altijd een veilige keuze. Je mag ‘m wekenlang vergeten water te geven, toch zal je cactus je vergeven. Gelukkig voor jou groeit hij traag en hoef je ‘m dus ook niet te snel te verpotten…

cactus

2. Lepelplant

Voor wie (goedbedoeld) te vaak of te veel water geeft, is ook deze Spatiphyllum een prima oplossing. Deze tropische groene plant houdt wel van een vochtige ondergrond. Ook qua standplaats doet hij niet moeilijk. Zodra de bladeren gaan hangen, weet je dat het tijd is om opnieuw te gieten. De prachtige witte bloemen krijg je er zomaar bij. Een topper, toch?

kamerplanten

3. Graslelie

Dit moet wel een van de makkelijkste kamerplanten zijn! De Graslelie kijkt niet op wat te veel of te weinig water en is heel tolerant over waar je hem neerzet. In de zon of net op een donker plekje, deze plant kan verschillende plekken prima aan. Je zal enkel de kleur van z’n sprietige bladeren zien veranderen als je ‘m op een andere plek zet.

makkelijke kamerplanten

Heb je zin om je planten voor het eerst te stekken? De Graslelie maakt ook van stekken een makkie: knip gewoon de uitlopers van de moederplant. Zet ze in water, zodat ze kunnen wortelen, of geef ze meteen een plekje in een nieuw potje aarde.

4. Sansevieria

Wie kent de lange, smal oplopende bladeren van de Sansevieria niet? Deze Vrouwentongen is al jarenlang favoriet in huiskamers en bovendien supermakkelijk in onderhoud. Hij heeft genoeg aan 1 gietbeurt per week. In de winter is zelfs 1 keer gieten per maand voldoende! Daarnaast is je Sansevieria ook heel eenvoudig om te vermeerderen: je haalt de volwassen plant uit de pot en scheurt de wortelkluit voorzichtig doormidden. En zo heb je er twee!

sansevieria

5. Lithops

Toegegeven, Lithops ziet er op het eerste zicht niet zo groen uit. Toch zijn deze levende stenen wel echt plantjes! Het zijn vetplanten die zelden groter dan 2 centimeter worden. Ideaal als je weinig plek hebt. Of eens iets heel anders wil proberen. Geef ze een plek waar ze in de ochtend veel direct licht hebben, zoals een raam op het oosten.

lithops

Meer voor je kamerplanten verzameling