makkelijke planten

De tofste kamerplanten voor beginners

Net je nieuwe groene passie ontdekt? Welkom bij de almaar groter wordende groep van wereldwijde plant lovers! Omdat beginnen niet altijd makkelijk is, zetten we je alvast op weg met een lijstje van superfijne planten die iedereen in leven kan houden.

Makkelijke kamerplanten

Sansevieria

De bekende ‘Vrouwentongen’ verdienen eigenlijk een plekje in elk huis. Ze zien er superleuk uit en zijn ook nog eens oersterk. Sansevieria bestaat in een volledig groene versie, maar ook met gele randen of in bijzondere cilindervorm. Tijdje geen water of een te donkere plek? Deze plant lijkt het zelfs niet te merken.

sansevieria verzameling

Pannenkoekplantje

De pannenkoekenplant, die ook luistert naar de naam Pilea Peperomioides, is alomtegenwoordig. Eens volwassen maakt hij ook zelf kleine plantjes die je op jouw beurt kunt gaan uitdelen! Houd de plant uit de zon en draai regelmatig een kwartslag, zo blijft hij mooi rechtop groeien.

pannenkoekenplant

Chamadorea elegans

Met deze palm heb je ook meteen een tropische toets in je verzameling. Zet ‘m niet in de zon, maar voor de rest is dit best een makkelijke gast. Kleine exemplaren behoren tot de goedkoopste planten die je kan vinden, geen reden dus om deze Chamadorea elegans niet in huis te halen!

makkelijke planten

Drakenklimop (Epipremnum aureum)

Een mooi uitziende hangplant die sierlijk naar beneden gaat slingeren. Hij groeit snel en vergeeft wel wat onregelmatig gieten. Bovendien is hij eenvoudig te vermeerderen – met een enkele Epipremnum plant bouw je dus al snel een hele verzameling op.

drakenklmop

Air plants

Ideaal voor wie geen ruimte heeft om met potten en potgrond aan de slag te gaan. Air plants (Tillandsia) hebben geen grond nodig. Hun wortels hebben genoeg aan de lucht en een wekelijkse sproeibeurt om het goed te doen.

tillandsia

Nog makkelijke kamerplanten

Ook deze planten haal je als beginner met een gerust hart in huis: Pilea cadierei, Schefflera arboricola, Zamioculcas zamiifolia, jadeplant en graslelie.

Meer lezen