cadeau plantenliefhebber (c) gruun

Vind het beste cadeau voor plantenliefhebbers

Je kent het wel: je bent op zoek naar een onvergetelijk cadeau voor plantenliefhebbers. Maar je vriend of vriendin, collega, broer of zus… heeft al zoveel verschillende planten. Kan je hem of haar nog blij maken met een plant? Of koop je voor deze groene vingers iets helemaal anders? Gruun gidst je door cadeaus voor plant lovers, zonder stress!

Doe een groen boek cadeau

Wie van planten houdt, wil er altijd meer over weten. Boeken over kamerplanten vind je voor beginnende of ervaren groene vingers. Zoek een boek dat inspireert en meteen zin geeft om vast te pakken. Zoals een boek over hoe je kamerplanten kan stekken. Of hoe je planten een plek geeft in je groene interieur. Kans is groot dat je boek geen stof zal vangen op de salontafel, maar je plantliefhebber er net graag bij wegdroomt.

planten in huis boek binnenkant

Hippe groene spullen

  • omdat je plantenliefhebber nooit genoeg ervan krijgt: zaden van kamerplanten. Niet zo makkelijk te vinden, maar des te meer bijzonder. Je kan ze leuk inpakken en er een eigen boodschap in verstoppen.
  • met planten in huis moet je altijd water geven. En waarom niet gieten in luxe? Kies een koperen of messing gieter om in stijl je kamerplanten van water te voorzien.
  • een onmisbare accessoire: de plantensproeier. Met een druk op de knop spuit je een fijn laagje nevel over je tropische planten. Je vindt ze in allerlei vormen en maten.
  • doe een miniboomhut voor planten cadeau. Als decoratie zijn ze heel leuk om zien in je grote kamerplanten. Inclusief ladder, schommel en minimensjes natuurlijk.
  • een terrarium mét miniplanten. Als cadeau superleuk om geven. En wie de gelukkige is, kan het terrarium nog helemaal naar z’n zin inrichten. Lees meer: je eigen urban jungle in een terrarium

Ga samen op stap

Trek er samen op uit om kleine en grote planten te shoppen in een plantenwinkel, tuincentrum of op de bloemen- en plantenmarkt. Ga eens naar een nieuwe plek om te ontdekken welke bijzondere soorten je nog kan vinden.

Of ga naar een botanische tuin, zoals de Plantentuin in Meise of de Hortus botanicus in Leiden. Mag het wat verder zijn? Ga wegdromen in de indrukwekkende serres van Kew Gardens in Londen.

ingang palm house

Cadeau voor plantenliefhebbers: een plant natuurlijk

Soms hoef je het niet te ver te zoeken. Plantenliefhebbers zijn nu eenmaal altijd blij met planten. Onze tip? Kijk eens stiekem rond bij de plant lover voor wie je een cadeau wil kopen.

Pak de pot van je plant in een mooi jasje in van cadeaupapier. Laat de bladeren zelf onbedekt, zodat je plant gewoon licht krijgt. Jouw groene cadeau is nu helemaal klaar om te geven!

Lees verder: Deze 10 kamerplanten doen het fantastisch als cadeau