Geef een kamerplant cadeau

Geef een kamerplant cadeau

Druk bezig met het zoeken naar leuke cadeautjes? Een kamerplant is een superleuk cadeau voor alle leeftijden. Het aanbod is ontzettend gevarieerd en je vindt altijd wel een kleine of grote plant die er prachtig uitziet.

Waarom zou je een kamerplant cadeau geven?

Heel simpel. Een plant is een leuk geschenk én eentje waar je lang van kunt genieten. Zowat iedereen houdt van planten, want ze brengen je dichter bij de natuur, zuiveren de lucht en brengen levend groen in huis.
Met wat geluk kan wie je plant cadeau krijgt er ook écht lang van genieten. Misschien is jouw geschenk wel de start van een hele plantencollectie.

Kamerplanten zijn bovendien in alle maten en vormen te vinden: van kleine vetplanten en stoere cactussen tot de meest weelderige tropische exemplaren. Een plant geven is ook een vriendelijke optie voor je budget; een kleine plant hoeft maar enkele euro’s te kosten. Als je op tijd aan je plantencadeaus begint, kan je met zelfgekweekte stekjes trouwens helemaal gratis plantjes uitdelen. Zo ga je aan de slag om zelf planten te stekken.

Geen groene vingers?

Toegegeven: er zijn nog mensen die een beetje angstig kijken als je ze een plant overhandigt. Heeft wie jouw geschenk krijgt niet echt groene vingers? Bezorg hem of haar tips om je kamerplant water te geven en deel jouw beste ervaringen met planten in huis. Of nóg leuker: maak een zelfgemaakt kaartje met verzorgingstips dat je meteen mee afgeeft.

De leukste geschenkplanten

 1. Monstera deliciosa (gatenplant)
  Bijzonder mooi om te geven, deze weelderige plant. Tip: een klein exemplaar vind je voor weinig geld en groeit in no time uit tot een prachtige plant.
 2. Sansevieria (vrouwentongen)
  Een klassieker om te geven. Kies voor de bekende variëteit Laurentii met gele randen of de gevlochten Sansevieria cylindricas.
 3. Calathea
  Voor als je écht iets speciaals wil geven. Dit is een moeilijke plant, dus geef ‘m vooral aan wie al vertrouwd is met de leefwereld van planten.
 4. Vetplant
  Een eenvoudig plantje voor wie houdt van strak design.
 5. Ficus elastica
  Met deze mooie sterke plant maak je iedereen gelukkig.
 6. Aechmea
  In plaats van bloemen geef je toch gewoon de allermooiste bloeiende kamerplant? Met de juiste verzorging blijft de bloem maandenlang mooi.

Geef een groenboek cadeau

Het op een na beste cadeau! Een fijn boek levert vaak heel wat inspiratie voor het houden van planten. Doe op voorhand een beetje research welk boek geschikt is voor beginners of gevorderde plantenliefhebbers. Het aanbod is groot, van aan-de-slag-met-kamerplanten gidsen tot inspiratieboeken die zo mooi zijn dat ze een vast plaatsje op je salontafel krijgen (zoals deze Evergreen).

Bekijk hier alle boek reviews van Gruun.

Vetplant als geschenk

Meer groenliefde