Opuntia cactus

Deze 10 kamerplanten doen het fantastisch als cadeau

Druk bezig met het zoeken naar een ideaal geschenkje? Waarom geen kamerplant als cadeau geven? Een plant is een superleuke attentie voor alle leeftijden. Het aanbod is bovendien ontzettend gevarieerd dus je vindt altijd wel een kleine of grote plant die perfect bij de gelegenheid past.

Waarom een kamerplant als cadeau?

Heel simpel. Een plant is mooi om te geven én mooi om te krijgen. Met een plantcadeau breng je de natuur een stukje dichterbij. Het is een levend stukje groen in huis. Met wat geluk kan wie jouw cadeau krijgt er ook écht lang van genieten, soms wel jaren. Wie weet is jouw plantengeschenk wel de start van een hele verzameling.

kamerplanten verzameling

Daarnaast zijn er nog voordelen: kamerplanten vind je in alle maten en vormen. Van mini vetplantjes en stoere cactussen tot weelderige tropische soorten die in een urban jungle niet zouden misstaan. Dit cadeautje hoeft bovendien niet duur te zijn; al voor enkele euro’s heb je schattige kleine plantjes. Als je op tijd aan je plantencadeaus begint, kan je met zelfgekweekte stekjes trouwens helemaal gratis plantjes uitdelen. Zo ga je aan de slag om zelf planten te stekken.

Heeft jouw vriend/vriendin of familielid weinig ervaring met planten?Bezorg hem of haar tips om je kamerplant water te geven en deel jouw beste ervaringen met planten in huis. Maak zelf een plantenlabel waar je de belangrijkste verzorgingstip op schrijft.

plant cadeau

Deze 10 planten geef je met een gerust hart

 1. Monstera deliciosa (gatenplant)
  Bijzonder mooi om te geven, deze weelderige plant. Tip: een klein exemplaar vind je voor weinig geld en groeit in no time uit tot een prachtige plant.
 2. Sansevieria (vrouwentongen)
  Een klassieker om te geven. Kies voor de bekende variëteit Laurentii met gele randen of de gevlochten Sansevieria cylindricas.
 3. Calathea
  Voor als je écht iets speciaals wil geven. Dit is een moeilijke plant, dus vertrouw ‘m vooral toe aan je kamerplantenvrienden.
 4. Jadeplant
  Een van onze favorieten. Dit plantje groeit uit tot een mooi boomvorm.
 5. Ficus elastica
  Met deze glanzende sterke plant maak je iedereen gelukkig.
 6. Aechmea
  In plaats van bloemen geef je toch gewoon de allermooiste bloeiende kamerplant? Met de juiste verzorging blijft de bloem maandenlang mooi.
 7. Anthurium
  Nog zo’n bloeiende plant waar je trots mee kunt uitpakken!
 8. Zamioculcas zamiifolia
  Een makkelijkere plant vind je niet. Zelfs voor wie deze glanzende bladplant af en toe verwaarloost, is hij vergevingsgezind.
 9. Spatiphyllum
  Deze lepelplant beloont zijn eigenaar met sierlijke witte bloemen, maar is ook als groene plant meer dan de moeite waard.
 10. Drakenklimop
  Wellicht de makkelijkste plant om zelf te vermeerderen. Bestaat als groene plant met gele tinten, maar er is ook een bonte variant.

Groen leesplezier: geef een boek cadeau

Een fijn boek levert vaak heel wat inspiratie voor het houden van planten. Het aanbod is groot, van boeken voor absolute beginners tot inspiratieboeken zoals Evergreen die zo mooi zijn dat ze een vast plaatsje op je salontafel verdienen. Bekijk hier alle boek reviews van Gruun.

plant cadeau boeken

Meer groenliefde