Buitenplanten

Wil je jouw wereld ook wat groener maken? Introduceer dan fijne buitenplanten in potten op je terras, balkon of in je tuin. Van heerlijk geurende bloemen tot eetbare planten: je hoeft helemaal niet veel ruimte te hebben om ook buiten je eigen groene oase te maken. Met deze tips zet je de juiste plant op de juiste plek. En heb je er jarenlang groen plezier van.

laurier (c) GRUUN
bloem (c) GRUUN
cucamelon (c) GRUUN
tomaat (c) GRUUN

EETBARE PLANTEN

Sappige vruchtgroenten zoals tomaat en aubergine. Echte moestuinklassiekers zoals courgette en rode bietjes. Of wat denk je van vergeten groenten zoals Brave Hendrik? Zelfs op het kleinste stukje buitenruimte kan je eetbaar tuinieren.

hoe moet je zaaien?

Eetbare planten kan je als plantje in het tuincentrum kopen. Of je kan ze – lekker makkelijk – zelf zaaien.

Leg de zaadjes één voor één in een potje en bedek ze met een fijn laagje aarde. Geef voorzichtig water met een plantenspuit, zo blijven de zaadjes mooi op hun plaats. Hou de grond zeker in de eerste weken vochtig. Eens je zaadjes zijn ontkiemd, zal je de eerste zaailingen of kleine plantjes zien. Die krijgen eerst twee kiemblaadjes. Nadien groeien er echte blaadjes aan de plantjes. Vanaf dat moment mag je ze naar een groter potje overpotten. De meeste plantjes mogen vanaf midden mei naar buiten.

Zoek bij Gruun


dahlia (c) GRUUN
dahlia (c) GRUUN

PLUKBLOEMEN

Wat is er heerlijker dan ’s ochtends vroeg een vers boeketje plukken? Zelfs wanneer je weinig ruimte hebt, kan je plukbloemen laten groeien in potten. Dahlia, Rode Zonnehoed, Cosmos of Pioen: met deze plukbloemen geniet jij deze hele zomer van een fleurig vaasje verse bloemen in huis.

EEN JAAR IN DE EETBARE TUIN