Polyscias fabian aralia

Oosters boompje in huis: Polyscias fabian

Een Oosters boompje als bijzondere gast in huis. Polyscias fabian springt er toch wel uit tussen de rest van je kamerplanten. Ronde of hartjesvormige bladeren op een stevige stam, die zowel glanzend groen, bont als donker kunnen zijn. Omdat hij fijn rechtop groeit, is het de ideale plant voor een kleine ruimte.

Polyscias fabian

Oorsprong

Polynesië

Standplaats

Besteed een beetje zorg aan het uitkiezen van de juiste plaats voor je Polyscias. Zet ‘m op een vrij warme plek, waar de temperaturen in de winter niet onder de 12 graden gaan. Deze plant houdt niet van direct zonlicht en past zich vrij makkelijk aan een wat donkerdere standplaats aan. Let tenslotte op met deze licht giftige plant in de buurt van huisdieren en kleine kinderen.

Water geven

Probeer de grond altijd min of meer even vochtig te houden. Start met 1 keer per week water geven en check regelmatig of de toplaag niet te droog is. Een constante vochtigheid is nodig voor je Polyscias, maar de grond mag nooit doornat zijn. Lees hier op welke manieren je een kamerplant kunt gieten.

Polyscias fabian aralia

Besproeien

Regelmatig langslopen met je plantenspuit en je Polyscias fabian een fijne sproeibeurt geven, kan wonderen doen. Je zorgt niet enkel voor een hogere luchtvochtigheid, maar je verwijdert in 1 klap ook vuil en stof van de bladeren. Doen dus!

Verzorgen van je Polyscias fabian

  • Verpot je plant elke twee jaar, liefst in de lente. Kies een pot die een maatje groter is en vervang zo veel mogelijk potgrond. Gebruik standaard potgrond of een zelfgemaakte mix voor tropische kamerplanten.
  • Meng elke maand een beetje biologische plantenvoeding door het gietwater. Gebruik ook een iets lagere dosering dan op het etiket staat.
  • Let op voor tocht, daar is deze plant gevoelig voor.

Snoeien

Binnen bereikt je Polyscias fabian meestal een maximumhoogte van anderhalve meter en dus is snoeien eigenlijk overbodig.

Polyscias fabian aralia

Stekken

Dit is geen makkelijke plant om te stekken. Je hebt er een deels verhoute stengel, warmtemat, constante temperatuur en heel wat geduld voor nodig.

Wat is er mis met mijn Polyscias fabian?

  • bladeren vallen: vaak een teken dat je plant niet in de juiste omstandigheden staat. Check waaraan je plant behoefte heeft qua standplaats, luchtvochtigheid en water.
  • onderste bladeren woren geel: te veel water.