retro planten

Retro planten in huis: vintage vibes met groen

Opvallende prints, gedurfde kleuren…ben jij ook helemaal fan van retro? Op Instagram zie je de meest geweldige interieurs uit de jaren 60 en 70. Met hippe meubels, leuke spulletjes en…kamerplanten! Want ja, halverwege de vorige eeuw waren planten in huis immens populair. Hoe groter, hoe liever. Tijd om te kijken naar de leukste retroplanten uit die periode. Haal de seventies in je interieur!

Terug naar de seventies met je retro planten

Je kan er tegenwoordig niet naast kijken: een jaren 70 interieur is hip! Opvallende kleuren wisselen af met donker hout, geometrische patronen en bloemenprints. Decoratieve spiegels, meubels met afgeronde hoeken en rotan bankjes maken het plaatje compleet. Maar wat zeker niet mag ontbreken: grote planten.

Denk daarbij niet alleen aan plantenpotten die je op de grond zet. Dat botanisch gevoel in huis roep je ook op met hangplanten (die vrolijk naar beneden dwarrelen vanaf je trap of boekenkast), macraméhangers of een hele verzameling cactussen op de vensterbank. En of het nu op je tapijt, muur of bloempot is: geometrische patronen en florale prints mogen niet ontbreken.

retro planten
retro planten

Deze kamerplanten doen je wegdromen met hun retrolook

Go big, als je de retrolook in huis wilt. Kies een aantal grote planten die je een prominente plek in de kamer geeft. Groen gaat goed samen met de oranje/bruine tinten en met kleuren die meteen in het oog springen.

Zz- plant of Zamioculcas. Onverwoestbaar, zelfs in de meest donkere hoekjes van je huis. Met z’n glanzende bladeren past hij trouwens in elk interieur.

Monstera deliciosa, aka de bekende gatenplant, is topfavoriet tussen de retroplanten. Hij is vintage vibe en exotische look in één. Zet hem op een lichte plek uit de directe zon en met een beetje goede zorg krijg je supermooie, diep ingesneden bladeren.

Graslelie. Dit sympathieke plantje vind je ook onder de naam Chlorophytum comosum of sprietenplant. Groeit snel en maakt uitlopers (kleine plantjes) aan. Laat ze gerust aan de plant zitten: in een hangmand ziet het effect er indrukwekkend uit.

Ficus elastica is een prima keuze als je meteen een grote plant wilt. Ideaal om een hoek mee op te vullen, of om op je vensterbank tegen inkijk te zetten. Je vindt de rubberplant zowel in volledig groene als in bonte vorm, dus de keuze is aan jou!

Hangplanten Macramé mag echt niet ontbreken in je seventies interieur en met macramé plantenhangers combineer je meteen het beste van twee werelden. Staan mooi in een macramé hanger: Epipremnum of Scindapsus, Tradescantia, Senecio of Erwtenplantje, Hoya en cactussen als Epiphullum anguliger of Ripsalis.

Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) Vintage vibes all the way!

Anthurium Clarinervium is niet de makkelijkste plant, maar meer dan de moeite waard om in huis te halen. Wat een schoonheid. De plant verdraagt geen te droge lucht, dus loop er regelmatig met je plantenspuit langs.

Klaar om jouw favoriete retroplanten uit te kiezen?

vintage planten
retro planten

Meer inspiratie