oxalis

Onze favoriete kamerplanten van 2024

Op zoek naar een leuke kamerplant om je ruimtes mee op te fleuren? Het is soms moeilijk kiezen uit de honderden soorten en variëteiten. Daarom: dit is onze lijstje met favoriete kamerplanten van 2024.

Kamerplanten van 2024: Succulenten

Dit jaar zal je zo overal zien verschijnen: vetplanten of succulenten in alle vormen en maten. Denk aan de populaire Echeveria of knappe Aloë Veraplant. Omdat je ze zo lekker kan combineren, laten ze toe om eindeloos te variëren.

Nog een bonus? Vetplanten zijn heerlijk makkelijk om voor te zorgen: ze vragen weinig water en vergeven je een gemiste gietbeurt.

Lees verder: zo start je met succulenten verzamelen

succulenten

Calathea Ornata

Wij smelten voor de dieppaarse kleur van dit blad en de fijne roze streepjes die deze plant helemaal schitterend maken. Calathea Ornata is zo’n plant die, wanneer je ‘m tegenkomt, je wel moet meenemen.

Lees verder: Onze 5 favoriete Calatheasoorten

kamerplanten van 2024

Zorg er alleen voor dat een teveel aan water niet in de pot blijft staan, maar na het gieten kan weglopen. Eens je jouw plant leert kennen, zal je meteen weten wanneer je Calathea meer water of licht nodig heeft.

Tradescantia

Als we maar één hangplant mochten kiezen, dan zou het deze Tradescantia Zebrina (Vaderplant) zijn. Hij staat mooi in een hangmand, bovenop een kast of vensterbank of in je zelfgemaakte macramé plantenhanger.

Om je plant lang mooi te houden, snoei je regelmatig z’n topjes bij. Die kan je gebruiken als stekken en ze in water laten wortelen. Zo maak je altijd maar meer plantjes van deze moederplant.

Verderlezen: Tradescantia, favoriet bij de hangplanten

tradescantia

Paarse klaver (Oxalis Triangularis)

Een kamerplant die je ook gewoon buiten kan laten groeien. Het is al een paar jaar een plant die aan populariteit wint, maar op de grote doorbraak van deze Paarse klaver is het nog even wachten.

kamerplanten van 2024

Naast z’n vrolijke paarse kleur krijgt de plant ook witte bloemetjes. En het leukst? Elke avond sluiten de blaadjes als vlinders die bewegen. ’s Ochtends gaan ze weer open. Elke dag dus leuk om te zien!

Meer weten: Oxalis bij je thuis

Zeldzame planten

Waarom er geen zeldzame planten in dit lijstje staan? Bij GRUUN houden we niet van het steeds op zoek gaan naar de meest bijzondere of zeldzame planten. We geloven in kamerplanten die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn, en die je altijd een goed gevoel in huis brengen.

Meer lezen