Kamerplanten spotten in de Gentse Plantentuin

Kamerplanten spotten in de Gentse Plantentuin

Soms hoef je niet ver te reizen om te genieten van prachtige natuur. De Plantentuin in Gent is zo’n plekje waar je nietsvermoedend binnenwandelt en helemaal verwonderd weer naar buiten gaat.

Plantentuin, Gent

Met 4 000 m² serres heb je heel wat om naar uit te kijken in de Plantentuin. Ga op zoek naar de kamerplanten die je zelf thuis hebt, of laat je inspireren door het weelderige groen binnen én buiten. Je vindt in deze tuin een rijke verzameling van 10 000 plantensoorten.

Serre in Plantentuin Gent

Over de botanische tuin

De Plantentuin bestaat sinds 1902 en is onderdeel van Universiteit Gent. Vlak bij het hart van de stad vind je hier een oase waar je heerlijk kunt rondwandelen in het groen. Naast de publiekskassen zijn ook de rotstuin en de Mediterraanse collectie meer dan de moeite waard.

De Victoriaserre

Je kan er niet naast kijken: de vijver met in de zomer de reuzenwaterlelies bepaalt het uitzicht van deze tropische kas. Tussen al dat weelderige groen zie je heel wat favoriete kamerplanten: Bromelia, gatenplant, palmen, Spaans mos en Alocasia. Ook planten met eetbare vruchten maken hier hun opwachting, zoals de koffieplant, cacaoboom en papaja.

Tropische kas in Plantentuin Gent
Plantentuin Gent
Groene tropische plant

De (sub)tropische kas

Hier zie je metershoge palmen en tropische soorten zoals de bananenplant. Neem je tijd om ook de planten op de bodem van de tropen te ontdekken! Zo groeien verschillende Pilea’s en Fittonia’s in de schaduw van tropische bomen. Ook niet te missen: de collectie van verschillende Sansevierias.

Tropische kas
tropische kas in Plantentuin Gent
Collectie Sansevieria

Cactussen en vetplanten in de succulentenkas

De plek bij uitstek om grote cactussen en bijzondere vetplanten te zien. Denk aan de fantastische Euphorbia trigona, Opuntia cactus, Haworthia en heel wat Agaveplanten. De kas is enkel geopend op zondagochtend.

Plantentuin Gent succulentenkas
Haworthia coarctata
Succulent in Plantentuin Gent

Bezoek de Plantentuin in Gent

De Plantentuin ligt tegenover het Citadelpark, op een kwartier stappen van station Gent Sint-Pieters. De toegang is gratis.

Check voor je bezoek de openingstijden (de succulentenkas is beperkt toegankelijk) en info over rondleidingen op de website van de Plantentuin.

Achter de schermen van de publiekskas
Binnen in serre van de Plantentuin

photo credits: Gruun


Meer groenliefde